Jeg savner biblioteket

There. I said it. Jeg savner biblioteket. Hvem skulle nogensinde have troet dét? Hvis du havde spurgt mig for lidt over et år siden, havde jeg grint af dig og tænkt: I hvert fald ikke mig. Midt i travlhed, uni og livet, glemte jeg, at biblioteket var en ting. At uanede mængder af godt læsestof var lige indenfor rækkevidde, hvis jeg bare gav mig tid til at lede, reservere og hoppe op på min cykel.

Men en kold januarnat i 2019 var det som om, jeg fik en åbenbaring. Pludselig havde jeg reserveret alt, jeg kunne komme i tanke om, at jeg gerne ville læse, og da jeg trådte ind ad biblioteksdørene et par dage efter, var det som om, at jeg var kommet hjem – at jeg kunne kende mig selv igen. Dén Rebecca, der i sine teenageår brugte utallige timer på biblioteket, reserverede den ene bog efter den anden og altid kunne finde på en undskyldning for lige at tage et smut forbi og gå en tur blandt reolerne. Uanset hvor fjollet det end lyder. Og siden har jeg ikke set mig tilbage.

Men nu sidder jeg altså her i en underlig Corona-tid, og kan med hånden på hjertet sige, at jeg savner biblioteket. Jeg savner at kunne cykle forbi, kigge mig omkring og måske komme hjem med en uventet bog eller to. Jeg savner at cykle derhen, så hurtigt jeg kan, fordi dén bog jeg har ventet på i evigheder endelig er kommet hjem til mig. Jeg ville endda gå så langt og sige, at jeg savner at træde ind ad døren med tunge skridt, fordi jeg ved, at jeg igen afleverer en bog for sent, for dernæst at træde ud af døren med endnu flere læseoplevelser i tasken, som jeg inderst inde ved, jeg heller ikke får afleveret til tiden – men det gør ikke noget, for håbet er grønt og 14 er laaang tid til at få læst en bog… Ikke?

Forhåbentligt bliver hverdagen snart en lille smule normal igen – åh, hvor jeg glæder mig. ❤︎

(Og nej, eReolen, Libby og min bogreol altså ikke det samme.)

2 tanker om “Jeg savner biblioteket

    1. Whaat! Dejligt område! <3
      Nej, jeg bor i Ørestad nu (det kan vist ikke helt betegnes som "i området", haha!). Men forrige forår + sommer boede jeg lidt nede ad Englandsvej, hvor Sundby Bib var mit tætteste bibliotek 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen