2019 i bøger

Long time no see – som sædvanlig. Det er næsten blevet en form for tradition, at jeg altid lige checker ind i januar i det nye år og fortæller, at jeg stadig lever… For det gør jeg altså. Lever. I bedste velgående. Men der er godt nok sket meget, siden jeg i sommers skrev mit sidste indlæg herinde! Ikke nok med at efteråret bød på 2 x studiejob og en flytning, så brugte jeg også efteråret på at skrive et speciale, der (sørgeligt nok) ikke ville skrive sig selv, hvilket vil sige, at nu sådan set er færdig med min uddannelse… eller, jeg mangler stadig at få min karakter (så jeg håber ikke, jeg jinxer det med dette indlæg) – men så er det i princippet farvel til 5,5 års studietid og sammenlagt 20 år i uddannelsessystemet. Dét er godt nok mærkeligt, og det er vist også noget, jeg arbejder med at prøve at forlige mig med her i januar, hvor jeg føler, jeg går rundt i et form for limbo.

Nå, men det var slet ikke dét, jeg ville snakke om – for hvis jeg kender mig selv ret, så kommer jeg til at snakke rigeligt om det, når min karakterer endelig dukker op, og jeg ender med at bruge en hel dag på at se tilbage på alle årene der gik og blive helt nostalgisk. Næ, det ville jeg ville snakke om (og viser je) var dette smukke syn, som muligvis er den bedste måde, at starte det nye år på:


Alle de bøger, jeg har læst i 2019! What do you say? Vi ved jo alle sammen, at den allervigtigste årsopgørelse er, hvor mange bøger, man har læst i det forgående år, og i 2019 har jeg altså læst 25 bøger. For at sætte det lidt i kontekst og forstå, hvorfor jeg har et så stort behov for at vise jer det, så er det altså fordi, at det muligvis er det største antal bøger, jeg længe har læst på ét år (hvor ingen bøger har været nogle, jeg har været tvunget til at læse). Ikke nok med, at jeg har nået mit læse-mål på 12 bøger for året, så har jeg fuldført mit mål med 208%, siger Goodreads! Hvem skulle nogensinde have troet, jeg havde det i mig efter så mange år, hvor jeg absolut intet har læst? Hvor har jeg fået motivationen fra? … Altså, udover fra min podcast Den Rette Hylde, hvor vi tvinger udfordrer hinanden til at læse hver uge.

Men jeg tror ikke, at det kun har været podcastens fortjeneste. 2019 har både været et år, hvor jeg faktisk har haft lyst til at læse, og også et år der har budt på mange rigtig gode læseoplevelser med en håndfuld – for mig – ukendte forfatterskaber, som jeg tænker, jeg skal udforske mere i 2020! Særligt blev Sally Rooneys bøger én af de helt store oplevelser, men også Call me by your name af Andre Aciman (lad være med at læse den nye 2’er til den, Find Me, til gengæld), Hungerhjerte og Karen Fastrup, Og sådan blev det af Maren Uthaug og Everything I know about love af Dolly Alderton står stadig tydeligt i min hukommelse… Årh altså, dem ville jeg gerne læse for første gang igen! Men forhåbentligt byder 2020 på ligeså mange, og måske endnu flere, af de store læseoplevelser. Det kunne jeg i hvert fald godt bruge! Først skal jeg dog lige tage mig sammen til at åbne en bog igen… Hvorfor er det egentlig altid så svært at åbne den første side?

 

P.S. Og hvis der er nu er nogle, der har lyst til at anbefale mig en bog – eller bare dele det bedste, de har læst i 2019 med mig – så fire away!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen